Faturayı 7 gün gecikirse ne olur?
Bu bilgilerin karşılaştırılması sonucunda imza tarihinin fatura tarihinden itibaren 7 (yedi) gün sonraki bir tarihe denk gelmesi halinde, Vergi Dairesi Başkanlığınca tespiti halinde 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 353 ve 355 inci maddeleri uyarınca özel usulsüzlük cezası uygulanabilecektir.
Geriye dönük e-fatura kesmenin cezası ne kadar?
Geriye dönük e-fatura düzenlemenin cezası var mı? Faturanın beklendiği gibi yedi gün içinde düzenlenmesi durumunda herhangi bir ceza veya yasal yaptırım yoktur.
E-faturaya geçmeme cezası 2024 ne kadar?
E-faturaya geçmemenin cezası ise şöyle: 2024 yılından itibaren e-fatura sistemine geçmeyen şirketlere, düzenlenmeyen veya alınmayan her fatura için 3 bin 400 TL ceza kesilecek.
7 günlük süre nasıl hesaplanır?
Yukarıdaki yasal düzenlemelere göre, siparişte mal teslimi ve/veya hizmet ifası için süre gün olarak belirtildiğinden, 7 günlük sürenin hesaplanmasında, mal veya hizmetin teslim edildiği ilk gün gecikmeksizin dikkate alınarak takip eden günden başlanması gerekmektedir.
E-fatura 7 günlük süre nasıl hesaplanır?
Başka bir deyişle, elektronik fatura düzenlenmesine ilişkin 7 günlük azami sürenin hesaplanmasında faturanın düzenleneceği gün dikkate alınmamakta ve fatura, izleyen günden itibaren yedinci günün mesai bitimine kadar düzenlenebilmektedir.
E-fatura özel usulsüzlük cezası ne kadar?
3. Fatura düzenlemeyen veya almayanlar için.
8 gün geriye dönük fatura kesilebilir mi?
Geriye dönük fatura düzenlenmesinde aşağıdaki yasal yükümlülükler geçerlidir: 7 günlük süre: Geriye dönük fatura, malın teslim tarihinden veya hizmetin ifasından itibaren en geç 7 gün içinde düzenlenmelidir.
E serbest meslek makbuzu 7 gün geriye dönük kesilir mi?
Bu nedenle, 7 günden uzun süreli müteakip fatura veya e-fatura düzenlenmesinin yasal bir dayanağı yoktur. Ancak elektronik faturalama sisteminin buna izin vermesi, yasal bir dayanağı olmamasına rağmen bu uygulamaya yol açmıştır.
1 Temmuz 2024 itibariyle geriye dönük fatura kesilir mi?
Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 22 Mayıs 2024 tarihli duyurusuyla, 01.07.2024 tarihinden itibaren geriye dönük olarak e-fatura, e-arşiv ve e-serbest meslek makbuzlarına düzenlenen faturalar için 2024 takvim yılı için 1.700.000 TL tutarında özel usulsüzlük cezası uygulanabilecek.
2024 özel usulsüzlük cezaları ne kadar?
Buna göre, 2024/9 dönemi için bildirim yükümlülüğünü eksik yerine getiren mükellef adına, her bir bildirimde bulunmayan ve eksik bildirilen duyuru bilgileri için ayrı ayrı olmak üzere, 20.000 TL tutarında 40 adet özel usulsüzlük cezası kesilecektir.
E-fatura geçmezse ne olur?
Fatura başına ceza: E-faturaya geçmeyen şirketler, düzenlenmeyen veya alınmayan her fatura için ceza ile karşı karşıya kalacak. 2024’ten itibaren bu ceza fatura başına 3 olacak.
2024 yılında e-fatura kimler geçecek?
İkinci durumda, brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin 2023 yılında elektronik faturaya geçmesi zorunludur. Zorunlu alanda yer alan şirketler, yani e-fatura düzenlemekle yükümlü olan mükellefler ise 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-faturaya geçmiştir.
7 günlük süre ne zaman biter?
Çalışma günlerinin belirlenmesinde sadece çalışma günleri hesaba katılır, resmi tatiller veya hafta içi günleri dikkate alınmaz. Örneğin, 21 Eylül Perşembe günü bildirilen 7 iş günü süresi, 1 Ekim Pazartesi günü (hafta sonu çalışılmayan yer – Cumartesi ve Pazar) çalışma saatinin bitmesiyle sona erer.
7 günlük kesin süre nasıl hesaplanır?
Son tarih 7 gün olarak belirlendiğinden; Bildirim Kanunu’na göre hesaplama, bildirimin yapıldığı günü takip eden günden başlar. Örneğin; 2 Ocak 2022’de bildirim yapılmışsa, son tarih hesaplaması ertesi gün yani 3 Ocak 2022’de başlar. 7 gün eklendiğinde son tarihin son günü 9 Ocak 2022 olur.
E-tebligatta 7 günlük süre ne zaman başlar?
5271 sayılı CMK’nın “Sürelerin hesaplanması” başlıklı 39 uncu maddesinde; “(1) günde belirtilen süreler, bildirimin yapıldığı günü izleyen günden itibaren işlemeye başlar.” hükmü yer almaktadır. (2) Süre, hafta olarak belirlenmiş ise, son hafta içinde bildirimin yapıldığı güne karşılık gelen günün çalışma saatinin bitiminde sona erer.
Fatura kaç gün gecikirse hat kapanır?
1-Fatura bedeli son ödeme tarihine kadar ödenmediği takdirde aboneye, fatura son ödeme tarihinden sonra +1 gün ve en az 7 gün öncesinde aboneliğinin kısıtlanacağı SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.
Doğalgaz faturası 1 hafta gecikirse ne olur?
50 m3 üzeri doğalgaz tüketimi için kesilen faturanın vadesinden itibaren 7 gün geçmiş ise ihtarname çekilir. 75 günden sonra yasal ihtarname çekilir. Borç ihbarnamesi; Abonenin borcunu ödememesi halinde gaz arzının durdurulacağı bildirilir.
8 gün geriye dönük fatura kesilebilir mi?
Geriye dönük fatura düzenlenmesinde aşağıdaki yasal yükümlülükler geçerlidir: 7 günlük süre: Geriye dönük fatura, malın teslim tarihinden veya hizmetin ifasından itibaren en geç 7 gün içinde düzenlenmelidir.
Faturayı kaç gün ödenmezse kesilir?
Borcunuzu 30 gün içinde ödeyerek kapatılan hattınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu tarihten itibaren 3 ay içinde faturanızı ödemezseniz borcunuz için yasal işlem başlatılacaktır.