İçeriğe geç

Patlıcan Ile Ne Yemek Yapılabilir

Patlıcanla hangi yemekleri yapabilirim?

Popüler patlıcan tarifleri: Yoğurtlu patlıcan ezmesi. Anavatanı Hindistan olan patlıcan; patlıcan kebabı veya patlıcan musakkası gibi birçok tarifte kendine yer bulur. … Kızarmış patlıcan. … Fırında karışık sebze. … Patlıcan kebabı … Patlıcan pilavı. … Turşu patlıcan. … İmam Bayıldı … Zeytinyağlı patlıcan yemeği.Daha fazla makale…

Patlıcanla ne yapabilirim etsiz?

Zeytinyağıyla şımartan 17 lezzetli etsiz patlıcan yemeği. Patlıcan rom tarifi için tarif. Daha fazla makale …•24 Nis 2023

Kozlenmiş patlıcanla ne yapılır?

28 Muhteşem Közlenmiş Patlıcan Tarifi#2 Közlenmiş Patlıcan. Adı Fırat… #3 Tavuklu Közlenmiş Patlıcan Salatası (Meze)… #4 Közlenmiş Patlıcan Köfte (Videolu)… #5 Yoğurtlu Patlıcan Salatası… #6 Közlenmiş Patlıcan Yemeği. … #7 Ali Nazik Kebabı… #8 Hünkar Beğendili Fırında Misket Köfte. … #9 Közlenmiş Patlıcan Kahvaltılık Sos.Daha fazla makale…

Patlıcan yemeğinin yanına hangi yemek yakışır?

Erişte çorbasıYoğurt çorbasıEzogelin çorbasıYoğurtlu kırmızı biber salatasıPancar salatasıTzatziki nasıl yapılır?Şehriyeli pilavBulgur pilavıDaha fazla makale…

Patlıcan en güzel nasıl kızartılır?

Patlıcanları kuruttuğunuzdan emin olun. Biraz tuz ekleyin. Yağ ısınınca, tuzlanmış patlıcanları yağa ekleyin ve kızartın. Orta veya yüksek ateşte kızartın. Isı düşükse, patlıcan daha fazla yağ çekecektir.

Patlıcan fırında nasıl pişirilir?

Patlıcanları kurulayın ve fırın kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız baharatlı yağı bir fırça kullanarak patlıcanların her iki tarafına sürün. Fırının üst rafında 10 dakika pişirin ve patlıcanları çevirin. 10 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın.

Patlıcan balığı kızartması nasıl yapılır?

Patlıcanları tamamen soyun ve saplarını çıkarmadan dört parçaya bölün. Kaynar suda 10 dakika pişirin. Süzüldükten sonra önce unla, sonra çırpılmış yumurta ve mısır unuyla kaplayın ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Afiyet olsun.

Can yemeği nedir?

Öte yandan, vefatının kırkıncı yılında, ölen sahibi köylülere yemek döker, onlara Mevlüt okutur ve Mevlüt tatlısı dağıtır. Bu yemeğe “hayat aşısı” denir.

Etsiz yemekler nelerdir?

Etsiz yemekler – Etsiz tarifler, mercimek ezmesi, sebzeli kabak çorbası, yoğurtlu acuka.

Patlıcan gömmesi nasıl yapılır?

Babukannuş (Gömülü Patlıcan) – Mersin Patlıcanlar iyice piştikten sonra patlıcanların kabuklarını soyun, saplarını koparın ve havanda iyice ezin. Bir miktar domates ve sarımsağı ezdikten sonra tuz ve sirke ekleyip hepsini karıştırıp üzerine maydanoz koyarak servis edin.

Patlıcanlı yoğurtlu meze adı nedir?

Restoranlarda yemeyi sevdiğimiz yoğurtlu patlıcan ezmesi (Abuganus) nasıl yapılır? 6 Kasım 2023

Patlıcan tarator nasıl yapılır?

Patlıcan tarator tarifi nasıl yapılır? Patlıcanları güzelce yıkayıp kurulayın. … Fırın tepsisine dizin ve 200 derece fırında közlenen patlıcanlar küp küp doğranana kadar pişirin. … Soğuduktan sonra yoğurt ve tuz ekleyip servis tabağına alın. … Afiyet olsun.

Patlıcanla ne yemek yapabilirim?

İmam Bayıldı tarifi. Patlıcanlı spagetti tarifi

Patlıcan söğürme nedir?

Antep ve Urfa mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan Patlıcan Söğürtme, midenizi şenlendirecek bir lezzettir. Közlenmiş patlıcanla hazırlanan Söğürtme hem salata olarak hem de meze olarak servis edilebilir. Közlenmiş patlıcanı dilimledikten sonra nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile karıştırıyoruz.

Zeytinyağlı patlıcan yanına ne gider?

Her öğünde olduğu gibi pilav ve patlıcan yemekleriyle de iyi gider. Sebzeli veya domatesli bulgur pilavı yemeğinizi tamamlayacaktır. Makarna da bol miktarda olmasa da tercih edilebilecek bir yemektir. Patlıcan yemeğinize eşlik etmesi için köfte hazırlayabilirsiniz.

Bostan patlıcanı ile hangi yemekler yapılır?

Bahçe patlıcanlarıyla 16 farklı tarif #1 Kıymalı fırında sebzeli patlıcan Rosecakeland. … No. 2 Patlıcanlı pizza. … #3 Patlıcanlı spagetti (videolu) … #4 Kıymalı bostan kebabı … #5 Tavuklu patlıcan yemeği … #7 Patlıcan salatası (videolu) … #8 Garantili lezzetli Saksi kebabı tarifi. … #9 Kıymalı bostan patlıcan kebabı (videolu)Daha fazla makale…

Patlıcan balığı kızartması nasıl yapılır?

Patlıcanları tamamen soyun ve saplarını çıkarmadan dört parçaya bölün. Kaynar suda 10 dakika pişirin. Süzüldükten sonra önce unla, sonra çırpılmış yumurta ve mısır unuyla kaplayın ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Afiyet olsun.

Patlıcan buzluğa nasıl atılır?

Patlıcanları soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlara ayırın ve soğutma torbalarına koyun. Torbaları bağladıktan sonra üzerlerine bir tarih etiketi yapıştırın ve dondurucuya kaldırın.

Yağ çekmeden patlıcan nasıl kızartılır?

Teflon tava kullanın. Bir sonraki yöntem kızartma tadını sevenler içindir. Teflon tavaya bir yemek kaşığı yağ ekleyin ve patlıcan dilimlerini her iki tarafını da kızartın. Bu şekilde patlıcanın çok fazla yağ çekmesini önleyerek lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Beykent Escort